Egyéb kategória, HIRDETMÉNYEK, HÍREK|

Tisztelt Iváncsai Gyermekes Családok!

Magyarország kormányának döntése értelmében minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekho, illetve katások esetében a 2021-es tételes adó negyede. Aki a családi pótlékot kapja, annak nem kell nyilatkoznia, mert az ellátást folyósító szervtől a NAV megkapja a kiutaláshoz szükséges adatokat. Ilyenkor az adó-visszatérítést a NAV arra a postai címre vagy bankszámlaszámra fizeti ki, ahova a családi pótlék érkezik.

Nyilatkozni az alábbi személyeknek kell:

Így tehát nyilatkoznia kell annak, aki:

  • családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja, és ezért nem áll a NAV rendelkezésére a kiutaláshoz szükséges postai utalási cím vagy belföldi fizetési számlaszám.
  • magzat után jogosult várandós nő, vagy vele közös háztartásban élő házastársa. A NAV az ő, kiutaláshoz szükséges adataikat nem ismeri.
  • aki rokkantsági járadékban részesül, és év közben ő vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója érvényesíti a családi kedvezményt. A NAV az ő, kiutaláshoz szükséges adataikat nem ismeri.
  • kisadózóként bejelentett magánszemély, és nem kap családi pótlékot. A NAV az ő, kiutaláshoz szükséges adataikat nem ismeri.
  • máshova kéri az adó-visszatérítés kiutalását, mint ahová a családi pótlékot kapja.

A nyilatkozat beküldési határideje 2021. december 31.

A NAV nem utalja ki az adó-visszatérítést előlegként 2022. február 15-ig, ha a magánszemély az év végéig nem nyilatkozik, és ezért a NAV nem ismeri a kiutaláshoz szükséges adatokat. Ilyenkor a jogosult a 21SZJA adóbevallásában igényelheti az adó-visszatérítést 2022. május 20-ig.

A nyomtatványt elektronikusan vagy papíralapon is be lehet nyújtani a NAV-hoz: • az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA: https://onya.nav.gov.hu) vagy az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatával.

Annak érdekében, hogy az iváncsai családok mielőbb igényelhessék a visszatérítést, az önkormányzat pénzügyi irodájának dolgozói hétfői napokon, a hosszított nyitva tartási időben 17.30 óráig mindenkinek személyes segítséget nyújtanak.

A telefonos érdeklődők számára a 06/25/506-360-as telefonszámon ügyfélfogadási időben minden szükséges felvilágosítást megadunk.

A visszatérítésre vonatkozó kitöltési útmutatót, a letölthető nyomtatványokat a  www.ivancsa. hu oldalon is megtalálják.

Bővebb információ: https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/szja_visszaterites

Comments are closed.

Keresési ablak bezárása!
error: Az oldalon található tartamak jogvédelem alá esnek!!!