Az Örökmozgó Sportegyesület 2004 óta működő civil szervezet. Vezetője Huszár Katalin. Az egyesület aerobik, valamint 2015 óta úszás oktatásával foglalkozik.

Az aerobik oktatás alapja a Fantázia gyermekaerobik. A program a gyermekek élettani, anatómiai fejlettségét figyelembe véve készült, 3-18 éves gyermekek számára. A 3-6 éves korosztály játékos, az állatok mozgását imitáló, mondókákkal kísért koreográfiák segítségével észrevétlenül sajátíthatja el az alaplépéseket. A későbbiekben hangsúlyt kapnak a felnőtt aerobik egyszerűbb elemei.  Az egyesület célja a mozgás örömének közvetítése, fontosságának hangsúlyozása, az egészséges életmód, életforma közvetítése.

Az úszás oktatásával Kard Anita és Bíró Ivett foglalkozik.  A környező település gyermekei nagyon szeretik ezt a sportágat, így sikerült elég széles körből bevonzani a sportág szerelmeseit. A gyerekek oktatásánál fő szempont a víz megszerettetése, a vízbiztonság megteremtése és az úszás kialakítása. A gyerekek heti rendszerességgel jöhetnek 1 – 3 alkalommal. Vannak, akik csak úszni szeretnének megtanulni és vannak, akik ebben a sportágban versenyezni is szeretnének. Itt mindkettőre van lehetőség.

A gyermek úszáson kívül felnőtt úszásoktatással is foglalkozik az egyesület. Nagy örömünkre szolgál, hogy közel 100 felnőttet sikerült megtanítanunk már úszni, vagy a technikáján javítani.

 A környező településekről több száz gyermek volt már tagja az egyesületnek. Jelenleg Adonyban és Iváncsán folyik oktatás. A gyerekek az évek során számos versenyen és fellépésen vettek részt, szép eredményekkel. Így pl. a Dinamik Aerobik Versenyeken, Diákolimpián, helyi és körzeti versenyeken.

Az éves programok között szerepelnek aerobik versenyek, Mozgásfesztiválok, úszóversenyek, táborok.

Az egyesület edzői: Huszár Katalin (aerobik) 06 20/ 468 0405

                                     huszar.k@freemail .hu

                                     Kard Anita (úszás) 06 70/285 9976

                                     kardanita@citromail.hu

 

 

 

 

Comments are closed.

Keresési ablak bezárása!
error: Az oldalon található tartamak jogvédelem alá esnek!!!