HIRDETMÉNYEK, HÍREK, IVÁNCSA|

Szám: I/1122-2/2020.

Tárgy: Koronavírus elleni védekezés Iváncsa

KÖZLEMÉNY

Alulírott Molnár Tibor, mint Iváncsa Község polgármestere a mai napon az alábbi intézkedéseket hozom:

Magyarország Kormánya 2020.03.11.-én rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el. 2020.03.13.-án Miniszterelnök úr bejelentette az iskolák bezárását. A mai napon az egészségügyi dolgozókkal és az intézményvezetőkkel rendkívüli ülést tartottunk, és az alábbiakat rendelem el:

Óvoda: 2020. március 16-tól az Iváncsai Mesepalota Művészeti Óvoda meghatározatlan ideig zárva tart. Az óvoda ügyeleti formában kizárólag azon gyermekeket fogadja, ahol mindkét szülő dolgozik. A szülők ebben az esetben sem léphetnek az intézménybe, a gyermekek átadása az intézmény bejárata, nyitott térben történik. Az étkeztetés lebonyolításával kapcsolatban az intézmény vezetője a zárt facebook csoportokban végez felmérést. Kérem, a gyermekek felügyeletét semmi esetre sem a nagyszülőkkel oldják meg, hiszen jelenleg éppen az ő védelmük a legfontosabb.

Iskola: a központi bezárás mellett az intézmény ügyeleti rendszerben biztosítja azon gyermekek felügyeletét és oktatását, ahol mindkét szülő dolgozik. A gyermekek átadására, az étkezés lebonyolítására az óvodában leírtak vonatkoznak. Valamennyi, ezt követően felmerült tudnivalóról az intézmény igazgatója folyamatosan tájékoztatást ad a szülők részére.

Faluház: továbbra is határozatlan időre zárva tart.

Orvosi rendelők: 2020. március 16-tól a rendelők vártermeiben csak egyesével lehet belépni, kérem, telefonon és e-mailbe történjen a gyógyszerek felíratása, a rendelőket kizárólag az akut betegek keressék fel.

Fogorvos: 2020. március 16-tól 2020. március 23-ig a rendelés szünetel. Az ezt követő időszakról tájékoztatást adunk.

Polgármesteri Hivatal, családsegítő: a személyes ügyfélfogadás szünetel. A 06-25- 506-360-os vagy a 06-30-266-4238-as telefonszámokon, illetve a hivatal@ivancsa.hu e-mail címen folyamatosan elérhetőséget biztosítunk.

Továbbra is valamennyi intézménybe csak és kizárólag kézfertőtlenítés után engedélyezem a belépést, ez az ott dolgozókra is vonatkozik. Saját intézményeinken kívül a posta és kereskedelmi intézmények vezetőit is nyomatékosan kérem, hogy ezt az intézkedést vezesse be.

Valamennyi intézményben fokozottan érvényben van a napi többszöri fertőtlenítésre vonatkozó utasítás.

Az idős, krónikus betegek védelme érdekében minimalizáljuk a fertőzés lehetőségét, az önkormányzat a családsegítővel együttműködve segítséget nyújt részükre a bevásárláshoz, a gyógyszerek kiváltásához, elkerülve azt, hogy nekik esetlegesen több emberrel érintkezni kelljen. Továbbra is kérem, még az eddigieknél is jobban figyeljük, óvjuk az idős emberek biztonságát.

Jelen tájékoztató a hétfői napon papír alapon minden Iváncsai háztartásba eljut.

Kérek mindenkit, ebben a nehéz helyzetben összefogva, magunkért és egymásért fokozott felelősséget tanúsítva, közösen tegyünk azért, hogy a lehetőségekhez mérten a településen a legnagyobb biztonságba vészeljük át a következő időszakot

A helyi védekezéssel kapcsolatban az alábbi telefonszámok folyamatosan hívhatók:

Molnár Tibor polgármester +36-20-665-8834

Sáfár Gabriella jegyző +36-30-902-2841

Simonné dr. Győri Erzsébet háziorvos +36-30-319-2454

Dr. Nadir Hassan gyermekorvos +36-30-458-4897

Balhegy Gabriella +36-30-507-0805 (iskolai ügyekben)

Takács Tünde +36-30-830-7760 (óvodai ügyekben)

Iváncsa, 2020. március 14.

Molnár Tibor
polgármester s.k.

Comments are closed.

Keresési ablak bezárása!
error: Az oldalon található tartamak jogvédelem alá esnek!!!

Warning: openssl_encrypt(): Using an empty Initialization Vector (iv) is potentially insecure and not recommended in /public_html/ivancsa.hu/wp-content/plugins/download-manager/libs/class.Crypt.php on line 25