PÁLYÁZATOK, TOP|

TOP-3.2.1-15-FE1 -2016-00052 IVÁNCSA-FALUHÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Kedvezményezett neve: Iváncsa Községi Önkormányzat

Konzorciumi partner: Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit KFT

A szerződött támogatás összege: 51.469.417,-Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt fizikai befejezése: 2021.12.31.

A projekt rövid leírása:

Iváncsa Faluház épülete (Iváncsa, Arany J. u. hrsz: 216/8) energetikai korszerűsítése: az épület valamennyi homlokzatának hőszigetelése; az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje; a tetőtér beépítésnél többlet szigetelés elhelyezése; akadálymentes megközelítés, használat biztosítása ; akadálymentes WC helyiség kialakítása; 3 kW teljesítményű napelem elhelyezése; a jelenlegi gáz üzemű fűtés helyett biomassza kazán elhelyezése; fűtési rendszer szabályozhatóságának kialakítása

A projekt részletes bemutatása:

A Faluház földszintjén a külső határolószerkezetek, a tetőtérben a meglévő beépített tetőtartószerkezet utólagos hőszigetelése, nyílászárók cseréje történik meg, így az épület passzív hővédelmének javítására kerül sor. Napelem (3kW termeléssel) és tartóelemeik beszerzésére és telepítésére kerül sor, valamint a hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és a kapcsolódó fűtési és HMV rendszer korszerűsítése is megvalósul (biomassza pellet kazán (40 kw) telepítése a jelenlegi kazánhelyiség melletti tárolóba, a régi kazán megszüntetésre kerül). A hőleadók berendezéseket korszerűsítjük, a kéménytechnikai fejlesztések elvégzésre, az energetikai szabályozást biztosító rendszerek kiépítésre kerülnek. Az épület használatának jellege lehetővé teszi, a szabályozási rendszer heti időprogramok mentén történő beállítását.

Az épület a TOP 1.4.1 sz. felhívás keretében benyújtott támogatási kérelemben az Óvodai funkciónál szerepel, a fejlesztés arra a funkcióra jelen projektben nem szerepel. A két funkció az épületben elkülönített épületrészben helyezkedik el, teljesen független egymástól, arányosítás semmilyen esetben nem szükséges.

Akadálymentesítés is megvalósul az épület bejáratának és 1 WC akadálymentes átalakításával. Rehabilitációs környezettervező szakmérnök bevonásának biztosítását is vállalja az Önkormányzat. A projekt abszolút értékben csökkenti az országos üvegházhatású gázkibocsátást.

A Faluház állandó használói (önkormányzat és intézményei dolgozói) tájékoztatásban részesülnek az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, a beruházás környezeti hozadékairól, melyet az épületüzemeltetésben vagy épületenergetikában illetve energiamenedzsmentben jártas szakértő végez. A képzési anyagot, önálló tanulásra alkalmas formában az adott intézményen belül elérhetővé tesszük.

Comments are closed.

Keresési ablak bezárása!
error: Az oldalon található tartamak jogvédelem alá esnek!!!