PÁLYÁZATOK, TOP|

Kedvezményezett neve: Iváncsa Községi Önkormányzat

Projekt címe: Iváncsa, Ady Endre utca csapadékvíz elvezetésének fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 70 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt célja Iváncsa településen az Ady Endre utca a közterületi helyi csapadékvíz szikkasztás megoldására alkalmas szikkasztó árok építése.

Tekintettel arra, hogy az utcát az egyre gyakoribb szélsőséges időjárás következtében a víz évente többször elönti és veszélyezteti az ingatlanok állapotát is, így a csapadékvíz elvezetése kiemelt feladat.

A projekt keretében az Ady Endre utcában a vízelvezető rendszer két részre lett bontva, külön a jobb oldalra (páros oldal) és külön a bal oldalra (páratlan oldal) a járda, az útburkolat és a zöld területek vízelvezetésének biztosítása érdekében. A páros oldalon az új járda útburkolat felöli oldalán új beton folyóka épül, a páratlan oldalon szikkasztó árok épül fenék eséssel.

A fejlesztést hatására javul az Ady Endre utca és környezetének biztonsága, csökken az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettsége. Továbbá a fejlesztés által a környezeti káresemények is csökkennek.

A fejlesztés eredményeként az utcában élő ingatlanok értéke a megfelelő csapadékvíz elvezetés hatására emelkedhet továbbá nem elhanyagolható, hogy a helyi lakosok komfortérzete javulhat.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. év április hó 01. nap.

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-FE1-2021-00024

Comments are closed.

Keresési ablak bezárása!
error: Az oldalon található tartamak jogvédelem alá esnek!!!