TOP PLUSZ|

A szociális alapszolgáltatás infrastruktúrális fejlesztése Adony és Iváncsa településeken

A kedvezményezett neve: Adony Város Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-FE1-2022-00003

A projekt címe: A szociális alapszolgáltatás infrastruktúrális fejlesztése Adony és Iváncsa településeken

A szerződött támogatás összege: 165 998 092 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A fejlesztés tárgya, célja:

A projekt átfogó célja a szociális és gyermekvédelmi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása és javítása érdekében Adony Város Önkormányzata és Iváncsa Községi Önkormányzat vonatkozásában infrastrukturális fejlesztés az Adonyi Szociális Központ által üzemeltetett Szociális Központok épületeiben.

A fejlesztéssel a helyben elérhető egészségügyi ellátások és szolgáltatások körének minőségi fejlesztése valósul meg, mely hozzájárul a helyi lakosok életminőségének javulásához.

A fejlesztés a települések gyermeket nevelő hátrányos helyzetű családjait, a település időseit, a mélyszegénységben élő lakosokat, a romákat, valamint a valamely okból szociális gondozásra szoruló lakosokat célozza. A beruházás megvalósítása hozzájárul a területi ellátások egyenlőtlenségének csökkentéséhez, a társadalmi csoportok közötti egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáféréséhez.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Adony Város Önkormányzata esetében a fejlesztés során az Adonyi Szociális Központ épületének bővítése valósul meg projektarányos akadálymentesítéssel. A meglévő épület kazánháza és garázsa előtti terület kerül beépítésre hőszigeteléssel, gépészeti korszerűsítéssel, valamint új tető és tetőszigetelés megépítésével. Iváncsa Községi Önkormányzat esetében Családsegítő és Gyermekjóléti Központ jelenlegi működési helye az Önkormányzat épületében található. A központ új épületbe költözik, melynek teljes felújítása történik meg a projekt keretében. A tervezett felújítás során megerősítésre kerül a tartószerkezet, új tető kerül kialakításra, gépészeti korszerűsítéssel, energetikai hatékonyságú szigeteléssel, nyílászárók cseréjével. A belső terek burkolata, illetve falfelületei is felújításra kerülnek.

Comments are closed.

Keresési ablak bezárása!
error: Az oldalon található tartamak jogvédelem alá esnek!!!